Om oss

House of K

är en konst-, konsthantverk- och designerduo bestående av Klara Granath och Kerstin Ribers som bland annat är utbildade i textil formgivning, vävning, konstsömnad och färgning vid HV skola, Handarbetets Vänner, i Stockholm. House of K arbetar med konstnärliga uppdrag, textila lösningar och utför sömnadsarbeten på beställning.

I house of K´s syateljé förfärdigar vi arbeten som kräver kunskaper i specialsömnad, inredningssömnad, konstsömnad och broderi.

Vi hjälper dig även med stoppning av textilier, vävning, färgning och patinering och har stor kunskap om montering av textilier.

om Det konstnärliga

House of K arbetar även till stor del konceptuellt med hantverk, både utforskande och förnyande för att ge de gamla teknikerna ett uttryck som både kan överraska och utmana. Kunskaperna ur den gedigna textila traditionen använder vi som verktyg och nerv i vår strävan att förmedla eller gestalta tankar, former och idéer. Vi gör textila utsmyckningar på kropp och i rum och arbetar bland annat med arkitekter, scenkonstgrupper och med egna konstprojekt.

I motsats till det industriella och massproducerade lockas vi av det sällsynta, säregna. Med hjälp av handarbete och den tid som det kräver kan vi levandegöra historier och stämningar vi brinner för eller berörs av. Vi vill forma något bortom det tillfälliga, göra om, lägga till, använda och återanvända på ett sådant sätt att material och färger endast lämnar små avtryck i naturen.